Összeillőség

Amikor valaki megtalálja a párját, minden módon arra törekszik, hogy el tudja hinni: Ő az igazi, ez a férfi/nő hozzám való, hozzám illő, szeret engem, ki fog tartani mellettem, vele lehet jövőt tervezni, családot alapítani stb. Ilyenkor egy szűrőn keresztül figyeljük a másikat, és minden róla vagy tőle /és másoktól/ érkező információt ezen a szűrőn keresztül engedünk át, és értelmezünk. Ha azt akarjuk hinni, hogy Ő a számunkra tökéletes pár, akkor csak azokat az információkat engedjük át a szűrőn, azokat engedjük beáramlani, csak arra figyelünk, ami minket, a mi vágyunkat igazolja, amik megnyugtatnak. Idealizáljuk a partnert és nem vesszük észre – valójában nem is akarjuk meglátni- azokat a zavaró tényezőket, amik esetleg ellene szólnak. Különösen igaz ez abban az esetben, mikor valaki nagyon vágyik párkapcsolatra vagy szerelemre.

Nem csak a partnerünket ruházzuk fel nem létező erényekkel, érdemekkel, tulajdonságokkal. Magunkról is fals képet mutatunk, olyannak tüntetjük fel magunkat, amilyenek nem vagyunk. Imponálni akarunk és el kezdünk szerepet játszani, úgy csinálunk és viselkedünk, mintha…..lennénk. Ezzel akarjuk bizonyítani, elhitetni, hogy mi vagyunk a neki való partner, a hozzá illő személy.

A jelmez, amibe bele bújtunk egy ideig működik, de hosszú távon nem hoz eredményt. Lehet, hogy a felvett álarc elég, hogy meghódítsunk valakit, de ahhoz, hogy meg is tudjuk tartani, önmagunkat kell eljátszani. Akkor van szükségünk arra, hogy más valakinek adjuk ki magunkat, másnak mutatkozzunk, mint akik vagyunk, amikor nem érezzük magunkat csinosnak, szépnek, okosnak, elég jónak, szerethetőnek.

 
Érdemes már a kapcsolat elején kijelölni a határokat. Őszintén felvállalni önmagunkat, elmondani, amit nyújtani tudunk vagy akarunk, és azt, amit remélünk vagy elvárunk ettől a kapcsolattól. 


Abban a reményben belelépni vagy benne maradni egy kapcsolatban, hogy majd én megváltoztatom a páromban, ami nem tetszik benne, csak illúzió. Senki nem tud megváltoztatni senkit. 


Miért fontos kérdés, hogy két ember összeillik-e? Nagyon egyszerű oka van: ha két ember nem illik össze, akkor nem lesznek együtt boldogok.
Minél több közös pont található két ember között, annál nagyobb a kohéziós erő a kapcsolatban. Ez különösen igaz a párkapcsolatokra.

Miben rejlik egy kapcsolat összetartó ereje?
Elköteleződési szándék, felelősségvállalás, felnőtt szerepvállalás, őszinteség, bizalom, intimitás
Azonos /közös/: hitvilág, célok, vágyak, erkölcsi norma, morális értékrend, családmodell
Hasonló: habitus, érdeklődési kör, életszemlélet, fontossági sorrend, értékrend, pénzkezelési szokások, iskolai végzettség, életkor, intelligencia szint, érzelmi intelligencia szint, intimitás iránti igény, szociális környezetből való származás, azonos földrajzi környezetből, kultúrából, kutúrkörből /országból/ való származás


Ezek bármelyike hiányzik, vagy nagy eltérést mutat, az nyűgös kapcsolathoz, a kapcsolat szakadásához, végérvényes lezárásához vezet.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember


Tel.: 0620 446 0288
e-mail: varadieva@eletleckek.hu

Napi idézet
„A sikeres ember rendelkezik azzal a szokással, hogy megteszi azokat a dolgokat, amelyeket a sikertelen emberek nem szívesen csinálnak”.
Spirituális tanácsadó és lélekmentor képzés

 

Spirituális tanácsadó és lélekmentor képzés

<...


Cigánykártya tanfolyam

 

Kedves érdeklődő!Ingyenes mini tanfolyam
Választott képzés:
Keresztnév
E-mail cím:
Telefonszám:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot.
Hírlevél


Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot.
Hírek Munkalehetőség Kapcsolat Játékszabályzat AdatvédelemHírlevél leíratkozás Vissza az oldal tetejére